Roquefort Papillon

Úvod  >>  Naše nabídka  >>  Sýry  >>  Ovečka  >>  Roquefort Papillon

Roquefort Papillon je dle odborníků nejvyšší kvalita roquefortu na světě.
boximg

Mléko na výrobu tohoto sýra musí pocházet z okolí vesnice Roquefort- sur- Soul- zon v Aveyronu. Zraje ve velkých podzemních sklepích vesnice nebo v okolních jeskyních. Roquefort má velice dlouhou historii, již v roce 1666 byl francouzskými králi označen ochrannou známkou původu. Roquefort má průměr cca 20 cm a výšku 10cm, jeho hmotnost je v rozmezí 2,5- 3 kg. Vyrábí se ze syrového plnotučného, výhradně ovčího mléka.

Plísňová kultura použitá v roquefortu se nazývá Penicillium roqueforti a přidává se do sýra buď společně se syřidlem nebo když se vkládá do forem. Aby se plíseň vpravila i dovnitř sýra bývá během zrání propícháván speciálními jehlicemi. Doba zrání tohoto sýra je minimálně 3 měsíce.

Oblast původu: Francie, Aveyron
Stáří: min. 3 měsíce
Obsah tuku v sušině: min. 52%

Tipy:
Tento sýr nemá rád výkyvy teplot a proto musí být uchováván v chladu a vlhku, před konzumací doporučujeme nechat alespoň hodinu odležet v pokojové teplotě.
K sýru doporučujeme konzumovat plné sladké víno, např. Muscat de Rivesaltes.

Tento sýr nese označení AOC – regionální ochrannou značku původu.