Parmigiano reggiano DOC

Úvod  >>  Naše nabídka  >>  Sýry  >>  Kravička  >>  Parmigiano reggiano DOC

Parmigiano reggiano lze rozpoznat podle loga a názvu vypáleného do kůry.

Vyrábí se z částečně odstředěného syrového kravského mléka ze dvou dojení. Jeho průměrná hmotnost je 20- 24 kg. Naše Parmigiano reggiano je označené jako vecchio (vyzrálý sýr 18- 24 měsíců).

Oblast původu: Itálie, Reggio Emilia
Stáří: 24 měsíců
Obsah tuku v sušině: 30%

Tipy:
Parmigiano se používá především nastrouhaný na těstoviny, rizoto a polentu. Sýr se dá podávat také jako předkrm či dezert. při předkrmu podávejte bílé suché víno nebo Prosseco, naopak u dezertu doporučujeme víno červené a platí – čím vyzrálejší sýr, tím hutnější víno.

Tento sýr nese označení DOC – regionální označení původu.